Potrebno je:
100 g muslija, 150 g putera, 50 g kornflejksa, 3 kašike + 50 g + kašičica šećera,, 50 g kokosa, 10 listova želatina, 250 g milerama, 250 g kondenzovanog mleka, 3 nektarine ili drugo voće po želji, 300 ml voćnog soka i 300 g grčkog jogurta.
100 g muslija, 150 g putera, 50 g kornflejksa, 3 kašike + 50 g + kašičica šećera,, 50 g kokosa, 10 listova želatina, 250 g milerama, 250 g kondenzovanog mleka, 3 nektarine ili drugo voće po želji, 300 ml voćnog soka i 300 g grčkog jogurta.
Priprema:
U otopljeni puter dodajte musli, kornflejks, 3 kašike šećera, kokos i promešajte. Tri-četiri kašike stavite između dva masna papira i oklagijom razvijte valjak debljine 7 mm, a ostatak sipajte u kalup, pritisnite prstima i ohladite 30 minuta. Mileram skuvajte sa kondenzovanim mlekom, voćnim sokom i 50 g šećera. Sklonite s ringle i dodajte 9 oceđenih listova želatina. Dve nektarine očistite, isecite na kriške i izmiksajte sa kašičicom šećera i umešajte poslednji list želatina. Čim počne da se zgušnjava dodajte jogurt. Koru nafilujte sa polovinom mlečnog i voćnog krema, prošarajte viljuškom, rasporedite ostatak oba krema i ohladite četiri sata. Tortu ukrasite seckanim voćem i komadićima hrskavog valjka.
U otopljeni puter dodajte musli, kornflejks, 3 kašike šećera, kokos i promešajte. Tri-četiri kašike stavite između dva masna papira i oklagijom razvijte valjak debljine 7 mm, a ostatak sipajte u kalup, pritisnite prstima i ohladite 30 minuta. Mileram skuvajte sa kondenzovanim mlekom, voćnim sokom i 50 g šećera. Sklonite s ringle i dodajte 9 oceđenih listova želatina. Dve nektarine očistite, isecite na kriške i izmiksajte sa kašičicom šećera i umešajte poslednji list želatina. Čim počne da se zgušnjava dodajte jogurt. Koru nafilujte sa polovinom mlečnog i voćnog krema, prošarajte viljuškom, rasporedite ostatak oba krema i ohladite četiri sata. Tortu ukrasite seckanim voćem i komadićima hrskavog valjka.
Nema komentara:
Objavi komentar