Mnogi od nas vole da uživaju u lazanjama, ali slatke lazanje posebno su ukusne i neodljive.
Potrebno je:
600 g svežeg kravljeg sira, 200 g sira mascarponea, 1 Vanilin šećer, 4 žumanca, 2 kašike šećera u prahu, 6-8 listova lazanja, 100 g mlevenog keksa, korica limuna, 2 kašike otopljenog maslaca, 1 limenka voćnog kompota
600 g svežeg kravljeg sira, 200 g sira mascarponea, 1 Vanilin šećer, 4 žumanca, 2 kašike šećera u prahu, 6-8 listova lazanja, 100 g mlevenog keksa, korica limuna, 2 kašike otopljenog maslaca, 1 limenka voćnog kompota
Priprema:
Listove lazanja kratko prokuvajte u kipućoj vodi i ocedite. Voće iz kompota ocedite i usitnite. Ocedjeni kravlji sir pomešajte s mascarponeom, dodajte vanilin šećer, žumance, šećer u prahu, narezano voće i naribanu limunovu koricu. Vatrostalnu posudu premažite otopljenim maslacem, a zatim dno posude prekrijte s 3 do 4 lista kuvanih lazanja. Na to rasporedite deo pripremljene smese od sira, pospite s 2 do 3 šoljice mlevenih keksa, a zatim postupak ponovite i na kraju završite slojem smese od sira. Ovako pripremljene lazanje pecite u pećnici zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta, a nakon toga ih prekrijte aluminijskom folijom i nastavite peći još oko 10 minuta.Slatke lazanje malo ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Listove lazanja kratko prokuvajte u kipućoj vodi i ocedite. Voće iz kompota ocedite i usitnite. Ocedjeni kravlji sir pomešajte s mascarponeom, dodajte vanilin šećer, žumance, šećer u prahu, narezano voće i naribanu limunovu koricu. Vatrostalnu posudu premažite otopljenim maslacem, a zatim dno posude prekrijte s 3 do 4 lista kuvanih lazanja. Na to rasporedite deo pripremljene smese od sira, pospite s 2 do 3 šoljice mlevenih keksa, a zatim postupak ponovite i na kraju završite slojem smese od sira. Ovako pripremljene lazanje pecite u pećnici zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta, a nakon toga ih prekrijte aluminijskom folijom i nastavite peći još oko 10 minuta.Slatke lazanje malo ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar