utorak, 16. lipnja 2015.

Najzdraviji sok od svih: Sok od rajčice


Rajčica je vrlo korisna i zdrava biljka koja se uklapa u mnoga jela. Dobra je kao prilog uz meso, salatu, ali vjerujte – ni njen sok nije za baciti, naprotiv! Rajčica je čak najbolja svojstva, koliko god neki u to ne vjerovali, pokazala upravo kao sok.

Njena ljekovita svojstva su mnogobrojna, pa tako rajčica jača organizam, regulira metabolizam, snižava krvni tlak, popravlja krvnu sliku, a čini dobro i jetri. Sok od rajčice valja koristiti i kod umora, jer okrjepljuje i čisti organizam, a ujedno i oslobađa tijelo od neugodnih mirisa.
Uza sve nabrojano, sok je i sjajan lijek protiv starenja, bolesti pluća i kašlja. Nadalje, znanstvena istraživanja su pokazala kako ovaj sok sprječava trombozu, posebnokod dijabetičara, kojima se konzumiranje soka od rajčice najtoplije preporučuje. Iz istog razloga sok bi trebali redovno piti i ljudi koji imaju problema sa srcem.
Sok potiče stvaranje crvenih krvnih zrnaca i regulira pravilan rad gušterače pa je koristan i osobama koje su anemične. Regulira rad jetre i žuči, a u vrućim danima služi kao okrepa organizmu.
U svakom slučaju, jedna napomena za kraj. Koristite isključivo crvenu, a nikako zelenu rajčicu. Zelena u pravilu nije dobra za sok, dok crvena, kao što ste i sami pročitali, donosi popriličan broj ljekovitih tvari. Živjeli!

Nema komentara:

Objavi komentar