utorak, 16. lipnja 2015.

Torta Ilijada


Potrebno je:
za biskvitnu koru: 6 jaja, 50 g šećera, 100 g brašna, 60 g maslaca
za fil: 4 žumanceta, 2 kašike gustina, 1 dl mleka, 10 kašika kuvane nes-kafe, 100 g maslaca, 100 g šećera u prahu,
za natapanje biskvitne kore: 1 dl mleka, 5 kašika konjaka,
za posipanje: 100 g iseckanog lešnika,
za prelivanje: 200 g bele čokolade,
za dekoraciju: 2 kesice šlaga, 10 g kafe (u zrnu).
Priprema:
Mutite na pari smesu od žumanca i šećera, dodavajući posteperto, kašiku po kašiku brašna. Kada se testo zgusne skinite ga sa pare i ostavite da se ohladi. Dodajte omekšali maslac i na kraju čvrst šne od belanaca. Polako promešajte.Pripremite dva okrugla kalupa prečnika 26 cm. Namažite ih margarinom, pospite brašnom i uspite testo koje ste prethodno podelili.Biskvitne kore pecite četrdeset minuta na 180° C, u prethodno zagrejanoj pećnici.Umutite mikserom žumanca i gustin. U smesu sipajte mleko i kafu. Sastojke izmešajte pa ih stavite na paru, Kuvajte dok se krem ne zgusne. Sklonite ga sa pare i ostavite da se ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar