utorak, 16. lipnja 2015.

Šarena pita


Potrebno je:
Za testo: 250 g brašna, 70 g šećera, 120 g putera, 50 g mlevenih badema, 2 žumanca i kašika vina. 
Za fil: 50 g marmelade po želji, 50 g šećera, 5 jaja, 100 g šećera, 400 ml slatke pavlake, limun, pomorandža, limeta i 2 belanca.

Priprema:U veliku činiju sipajte prosejano brašno, dodajte šećer, mlevene bademe i puter. Dobro promešajte, sipajte kašiku vina, dodajte žumanca, pa brzo zamesite sipkavo testo. Umotajte ga u plastičnu foliju i ostavite da se hladi u frižideru minimum 60 minuta. Testo izvadite iz frižidera i razvucite prema veličini pleha, koji ste obložili kolačarskim papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 160 stepeni oko 15 minuta. U međuvremenu umutite jaja, dodajte 100 g šećera, umućenu slatku pavlaku, sok i rendanu koru od limuna, marmeladu, pomorandžu i limetu. Mutite mikserom dok ne postane penasto. Smesu prelijte preko kolača i pecite još 25 minuta. Za to vreme umutite čvrst sneg od belanaca sa 50 g šećera, premažite pitu i pecite još 10 minuta. Pre serviranja pitu ohladite, isecite na kocke i ukrasite po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar